Voor trackers met een interne stroombron is geen installatie nodig. Deze werken autonoom zolang de ingebouwde accu voldoende is opgeladen.

OBD tracker

De OBD tracker hoeft alleen maar te worden ingeplugd in de OBD aansluiting van het voertuig. Waar deze zich bevindt, is afhankelijk van het merk en type. Eventueel kun je er een verlengkabel tussen plaatsen.

Wired tracker

De bedrade tracker heeft 4 draden met verschillende kleuren (rood, zwart, oranje en geel). Hieronder wordt uitgelegd hoe de installatie verloopt.

  • _____ Zwart – De zwarte draad wordt aangesloten op de min (-) van de accu.
  • _____ Rood – De rode draad wordt aangesloten op de plus (+) van de accu. Hier moet continu spanning op staan.
  • _____ Oranje – De oranje draad wordt aangesloten op het contact (ACC). Hier staat dus alleen spanning op als het contact van het voertuig AAN staat.
  • _____ Geel – De gele draad is optioneel. Hier kan een relais mee worden aangestuurd, bijv. voor een extra startonderbreker. Wees hier voorzichtig mee. Gebruik je deze niet, knip deze draad dan weg om te voorkomen dat hij onbedoeld contact gaat maken. Bij contact met de PLUS ontstaat er kortsluiting en is de tracker verder onbruikbaar. Let dus op.

 

Startonderbreker

Als je hebt gekozen voor de startonderbreker optie, dan heb je de gele draad WEL nodig. Deze gele draad gaat dan naar het relais. Op het relais staan nummers. Sluit de gele draad aan op pin met nummer 86. De pin met nummer 85 wordt aangesloten op de PLUS (+) van de accu. Vervolgens zoek je de kabel op van de startmotor. Knip deze door en sluit beide einden aan op de pinnen 30 en 87a van het relais (zie schema).