FAQ

Krijg ik een maandelijkse factuur?

Dat ligt er aan. Als je een abonnement hebt dat per direct opgezegd kan worden, dat betaal je iedere maand een vast bedrag. Dat bedrag wordt steeds per de 1e van de maand automatisch van je rekening afgeschreven. Je ontvangt dan ook maandelijks een factuur. Betaal je per jaar, dan ontvang je 1 keer per jaar een factuur. Bij een vijf jarig contract betaal je voor 5 jaar ineens en ontvang je daarvoor ook eens in de 5 jaar een factuur.

Mijn trackers zijn niet zichtbaar in het scherm

Als een tracker niet zichtbaar is in het scherm, dan is deze nog niet geactiveerd. Met de bijgeleverde activatie code kunt u de tracker zelf aan uw account koppelen. Staat uw tracker er wel bij maar is hij foutief gepositioneerd dan is hij wel actief, maar heeft hij nog niet zijn nieuwe positie aan de server doorgegeven.

Waarom staan er zo veel blauwe P-tjes op de kaart?

Een blauw [P] symbooltje geeft aan dat het voertuig op die positie langer dan 1 minuut heeft stilgestaan. In de stad kan dat nog al vaak voorkomen omdat je daar vaker stilstaat, bijv. bij een verkeerslicht. Het systeem registreert dat dan als een stop. Overigens kunt u de lengte van een stop zelf aanpassen, door er bijv. 2 of 5 minuten van te maken. U kunt de [P]-tjes ook tijdelijk helemaal uitschakelen door het vinkje uit te zetten boven in het scherm.

Waarom zie ik soms een rechte lijn op de kaart?

Uw tracker geeft iedere 30 seconden zijn positie door. Als u tussen 2 posities een flauwe bocht maakt, dan ziet u in het portaal een rechte lijn tussen deze 2 posities. Bij een scherpe bocht zal de tracker vaker zijn positie doorgeven, zodat de route wel netjes op de kaart wordt getekend. Dit komt door de ingebouwde G-sensor die een scherpe bocht beter registreert dan een flauwe bocht.

Ik heb geen OBD aansluiting in mijn auto

Iedere personenauto die ná 1 januari 1993 is afgeleverd heeft een OBD aansluiting. Hiermee worden in de werkplaats alle diagnostische gegevens van de auto uitgelezen. Deze aansluiting bevindt zich veelal onder het dashboard in de nabijheid van het stuur. Lees het instructieboekje van uw auto er op na. De plaats van de OBD varieert per merk en type auto. Vraag anders uw garage of ze hem voor u kunnen aansluiten.

Meer hulp nodig?

Neem even contact op!